2005年05月

2005年05月17日

長野の酒メッセIN東京

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赤坂プリンスホテル別館5階に長野の酒が勢揃い50蔵約300アイテムの大試飲会がおこなわれました。ご来場いただきました皆様誠にありがとうございました。
予想より来場者数が伸びなかったのは残念ですが地道にPRしていくしかないですね。
今回は思い切っていつもとは違うものを出して反応を見てみようと言うリストでしたが如何でしたでしょうか。ご来場され当ブースにお立ち寄りの方からのコメントお待ちしております。

昨日の出展メニュー
純米大吟醸くろさわ 
きもと造りくろさわ純米無濾過生原酒  
きもと造りくろさわ自製本格焼酎添加
純米吟醸きもと造りマルト礎
純米酒きもと造りマルト
本格焼酎井筒盛   
仕込水信州八千穂の湧水

来ていただいたTMSチーム様かっし~&とっちー様2S様
せっかく終了時に集まっていただいたのにお付き合いできませんで申し訳ございませんでした。片付け(搬出まで・・・)の後、東京駅でビールと夕飯をかき込み慌しく終電に乗り家にたどり着いたのは12時・・・来年は次の日に東京で仕事入れておきます。

尚、関東支部の皆様 かっし~さんからのお誘いです。
6/8(水)にも「八千穂美醸会 関東支部会 in 秋葉原」も決定!関東の方というか秋葉原まで呑みに来れる方は是非どうぞ~。
だそうです。あいにく私は長野で勉強会・・・・だったと思います・・・・

at 22:41|PermalinkComments(0)TrackBack(0) ご連絡 

2005年05月14日

水を張りました

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みなさ~ん!!こちらが本年度から八千穂美醸会専用の田んぼ(圃場)です。
今までの須田徳之さんの田んぼから黒澤酒造の裏山、浅間と八ヶ岳を望む台地に位置します。昨年までよりも若干小さく感じますが登記上は同じ1反歩です。
須田さんの手を離れ(もちろん農業指導はお願いしてありますが)田を起こし、あぜシートを張り、基肥を撒き、水を張り、田かきをし・・・・う~ん、なかなか大変です。田植えまであと2週間、この水を維持し土を安定させます。








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昨年まで別の人が作っており少し管理が悪かったようなのであぜシートを押さえていた棒などが土中に残っている可能性もあり田植え長靴などをご用意されたほうが無難だと担当が言っておりますので一応ご注意ください。

慣れない仕事で腰の痛い事務局でした。

追伸 酒メッセご来場お待ちしております



at 23:11|PermalinkComments(0)TrackBack(0) 田んぼ 

2005年05月06日

Recruiting Members for the 2005 Yachiho Beautiful Sake Brewing Club

Recruiting Members for the 2005 Yachiho Beautiful Sake Brewing Club

Experience brewing your own Japanese rice wine (sake) right through
from the rice-planting stage to the brewing stage in Yachiho at the foot of the
Yatsugatake Mountains and upper Chikuma River.
You plant your own rice, harvest it, and brew sake from it at a brewery in Yachiho.
This is open for anyone interested in having this unique experience and
who would like to taste their very own self-produced sake!
- Participants must be adults and be able to come to
Yachiho (southern Saku Region) for the various stages.
- There will be around 70 participants (of which 10 positions
are available for AETs, foreign residents etc.)

Program:
Mid-May – end of May -rice planting and beginning party
End of September -rice harvesting and harvest party
End of January -brewing
Mid-February -sake pressing observation
Mid-March – end of March -new sake tasting party
There may also be other occasions for parties as options.

Fee:
-10,000yen per person (includes two 1.8L bottles of your own made new sake
and a specially-made brewing apron)
-or 13,000yen per pair (two people) (includes two 1.8L bottles of your own
made new sake and two specially-made brewing aprons)
-costs for each party during the course will be separate at around 1,500yen
each time and collected each time

How to Apply:
Please inform us of your NAME, ADDRESS, and E-MAIL ADDRESS by 31st April.
We will inform you of the rice planting details at a later date.
Feel free to contact our office at any time.


Yohei Kurosawa
Yachiho Beautiful Sake Brewing Club Office
1400 Hozumi, Sakuho Town, Nagano Prefecture
http://www2.ocn.ne.jp/~kuro9630/
http://blog.drecom.jp/bijoukai/
E-mail info@kurosawa.biz
TEL 0267-88-2002


at 17:25|PermalinkComments(0)TrackBack(0) ご連絡 

2005年05月01日

暴走族

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大脱走です。
黒澤家の庭を縦横無尽に暴走しまくってます。
雑草を食べてくれるのはいいのですが通り道には落し物が…うんち

at 11:57|PermalinkComments(2)TrackBack(0) 合鴨情報